Aportovací hračky pro psy

Vlastnosti
Značky
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Znáte už naše ZooRoyal značky?

Trixie Aqua Toy lano na hraní s míčkem
Trixie Aqua Toy lano na hraní s míčkem
99,00 Kč
Trixie Aqua Toy lano na hraní s míčkem
ZooRoyal hrací míček na laně
ZooRoyal hrací míček na laně
179,00 Kč
ZooRoyal hrací míček na laně
KONG Squeezz Stick
KONG Squeezz Stick
279,00 Kč
KONG Squeezz Stick
KONG Signature Crunch Rope
KONG Signature Crunch Rope Double
Jsou k dispozici varianty
299,00 Kč
KONG Signature Crunch Rope
ZooRoyal Snack tréninkový pešek
ZooRoyal Snack tréninkový pešek
179,00 Kč
ZooRoyal Snack tréninkový pešek
ZooRoyal míč na rugby pro psy
ZooRoyal míč na rugby pro psy
169,00 Kč
ZooRoyal míč na rugby pro psy
KONG Training Dummy
KONG Training Dummy
319,00 Kč
KONG Training Dummy
ZooRoyal tréninkový pešek
ZooRoyal tréninkový pešek
229,00 Kč
ZooRoyal tréninkový pešek

Házecí hračky pro psy: snadné aportování

Je těžké si představit každodenní život bez míče. Tato typická házecí hračka odjakživa těší psa i majitele a poskytuje jim oběma nádherné chvíle. Tato aportovací hračka však není jediná na trhu: Zde se dozvíte, které házecí hračky jsou k dispozici, co vlastně dělají a jak je správně používat.

Co jsou házecí hračky & jak vypadají?

S házecími hračkami – říká se jim i aportovací – se, jak už název napovídá, hází a váš mazlíček vám je nosí zpět. Přitom se může jednat o nejrůznější druhy hraček:

  • míček pro psa,
  • frisbee disky pro psy,
  • lano,
  • dummy (tzv. pešek).

Jsou k dostání v nejrůznějších tvarech, barvách a materiálech, takže odpovídají potřebám vašeho psa a snadno se s nimi manipuluje. Házecí hračky jsou robustně zpracované, neboť musí odolat jak psí tlamě, tak i povětrnostním vlivům.

Proč psi aportují?

Tento výraz pochází z myslivecké mluvy a označuje přinášení předmětů. Obzvlášť lovečtí psi, jako je zlatý retrívr nebo labradorský retrívr, jsou talentovaní aportéři. Jejich úkolem bylo původně vyhledat zastřelenou zvěř a přinést ji lovci. I když dnes jsou lovečtí psi spíše věrnými každodenními společníky než ambiciózními lovci, mají lovecké pudy a potřebují náhradní aktivity.

Zde se uplatní házecí hračky: zvěř je nahrazena aportovací hračkou. Hračky pro psy jsou však zábava nejen pro lovecké psy: I jiná plemena se těší z agilního výcviku a naučí se rychle hračku najít a aportovat. Důležité je zohlednit individuální potřeby každého psa.

Jak správně používat házecí hračky

Důležité je, že aportování neznamená pouze najít a přinést. Takto svého psa jen těžko vytížíte. Vyzkoušejte různé varianty výcviku: Můžete například zkombinovat trénink s výchovou. Hodíte hračku pro psy, zatímco váš pes zůstane vedle vás sedět na vodítku a po odhození hračky jej kontrolovaně pošlete hledat. Vašeho chlupáče určitě potěší i razantní aportování za odměnu po výcviku na cvičišti.

Některé výrobky můžete dokonce naplnit pamlsky pro psy. To psovi čmuchání ještě více zatraktivní. Házecí hračky samozřejmě nemusíte jenom házet, ale můžete je i skvěle schovávat po bytě: Váš mazlíček může například svou aportovací hračku vyčenichat mez různými dekami pro psy.

Těžká volba: Jakou házecí hračku koupit svému mazlíčkovi?

Od 6 měsíců můžete svému štěněti začít nabízet různé hračky. Důležité je, aby pes svou házecí hračku dokázal dobře nosit v tlamě. Dbejte na robustní a bezpečný materiál. Z hraček by neměly odpadávat malé díly. Zejména u větších psů musí hračky odolat síle skusu a nesmí se tříštit.

Ne každý pes akceptuje každou hračku. Vyzkoušejte více výrobků, abyste našli ten nejvhodnější. Aportovací hračky je důležité nabízet jednu po druhé a nikoliv současně. Příliš velký výběr by mohl psa přetěžovat.

Z naší nabídky hraček pro psy jsou nejvhodnější aportovací hračky například:

  • aportovací činka - nejčastěji dřevěná nebo gumová hračka pro psy;
  • gumové frisbee pro psy/silikonové frisbee pro psy;
  • míček pro psy - např. děrovaný míček pro psy s rolničkou, míček na provázku, gumový míček pro psa, svítící míček pro psy, odolný míč pro psy/nezničitelný míč pro psa;
  • házeč míčků pro psy - “lžíce” na míček pro psa, která umožní hodit míček mnohem dál.

A jako odměnu doporučujeme mezi psy oblíbený buď gumový žvýkací míček pro psy nebo míček na pamlsky pro psy, při jejichž kousání si pes v klidu odpočine.

Náš tip: Pomocí fontány pro psy zajistíte, aby měl váš mazlíček po hraní k dispozici čerstvou vodu.

Házecí hračky pro aktivní psí život

S vhodnou házecí hračkou můžete svému psovi zpestřit každodenní stereotyp a vymyslet si pokaždé nový způsob jejího použití: výcvik slídění, výchova psa nebo prostě jen vyvádění – vezměte si obojek a sáček na exkrementy a vyrazte!

A pokud vašeho psa nebaví aportování, zkuste mu dát dentální hračku pro psy, nebo interaktivní hračku pro psy, která ho zabaví při hledání psích pamlsků nebo psích granulí ukrytých v hračce.