Péče o drápky psa

Vlastnosti
Značky
  •  
  •  
Trixie nůžky na drápy
Trixie nůžky na drápy 12cm
Jsou k dispozici varianty
139,00 Kč
Trixie nůžky na drápy
Trixie pilník na drápky
Trixie pilník na drápky
349,00 Kč
Trixie pilník na drápky
Moser bezkabelová bruska na drápky
Moser bezkabelová bruska na drápky
649,00 Kč
Moser bezkabelová bruska na drápky

Vše pro péči o psí drábky - kleště, pilníky i nůžky

Péče o drápky je známá spíše u koček nebo malých zvířat, protože většina plemen psů ji nepotřebuje. Protože většina čtyřnohých mazlíčků si dorůstající drápky obrušuje při běhání a na tvrdém podkladu, jako je asfalt nebo kamení, mají vždy vhodnou délku a není potřeba je zvlášť obrušovat. Existují však plemena, u kterých je stříhání drápků naprosto nezbytné. U plemen, která se vyznačují spíše plochými tlapkami, jako jsou například čivavy, je péče o drápky standardem. Můžete si snadno otestovat, zda je potřeba psovi drápky obrušovat. Stačí pouze zkontrolovat, zda se drápky při běžné poloze ve stoje nebo vsedě nedotýkají země.

S péčí o drápky vám pomůžou produkty, jako například pilník na psí drápy, elektrický pilník na drápky pro psy, nůžky na drápky pro psy, nebo kleště na psí drápky.

Pokud jste majiteli psa výše uvedených plemen, nebo si drápky jednoduše neobrušuje, měli byste již v mladém věku začít s péčí o drápky, popř. začít budovat návyk štěněte na tuto proceduru. Při tomto cvičení můžete pouze simulovat stříhání drápků a štěně pokaždé štědře odměnit, aby si péči o drápky spojilo vždy s něčím pozitivním.

Psa je také potřeba zvykat na zvuk, který pilník na psí drápky, nůžky na stříhání drápků a kleště na drápky pro psy dělají. Mnoho psů se začne bát, jakmile nůžky na psí drápky vidí, proto je potřeba je na péči o drápky zvykat postupně a vypěstovat jim pozitivní vztah k péči o ně.

Právě zmíněná simulace, kdy pilník a nůžky na psí drápy pouze přibližujete k drápkům a náležitě přitom psa odměňujete, je nejlepší způsob, jak na to psa v klidu přivyknout.

Je důležité nezapomínat, že k péči o psí drápky neodmyslitelně patří i péče o psí tlapky, kterou jsou obzvlášť v zimě velmi namáhané. V naší nabídce si rozhodně vyberete ty nejlepší produkty pro komplexní péči o psa.