Péče o terárium

Péče o terárium a péče o blaho obyvatele tohoto omezeného životního prostoru stojí především na čistotě terária. Pro docílení dokonalé čistoty bez přítomnosti bakterií, se nelze spoléhat jen na zachování čistého prostředí s použitím kartáčů, hřebenů a šamponu, ale i pravidelným čištěním vnitřních a vnějších skel, veškerých předmětů v něm a v neposlední řadě i proséváním substrátu. Při takové péči o terárium se musí dbát na to, aby se nepoužívaly žádné chemikálie.

Díky správné péči zabráníte vzniku bakteriím a jejich následnému rozmnožování, což by mohlo vést ke vzniku nemocím. Dobře provedenou péčí dosáhnete, že rostliny a obyvatelé terária se budou cítit dobře a zůstanou zdraví, což vám přinese spousta radosti a potěšení z kousku živé přírody.

Další důležitý bod je likvidace škůdců. S krmnými živočichy, substrátem nebo rostlinami se může opakovaně stávat, že se do vašeho terária dostanou nechtění hosté a z toho důvodu je bezpodmínečně nutná péče o terárium v této oblasti. Likvidace škůdců jako způsob péče o terárium, případně péče o zvířata je například nutné tehdy, když zjistíte na svých zvířatech roztoče.