Filtrovat
Citlivé zažívání
<
animonda Integra Protect
animonda vom Feinsten
Bozita
Brit
Brit Care
Carnilove
Cat's Love
Catz Finefood
Defu
Hardys
Kattovit
Leonardo
Lucky Lou
MAC's Cat
MjAMjAM
Purina One
Royal Canin
Sanabelle
Sanabelle Heimat
Schesir
Venandi Animal
Bažant
Drůbeží
Hovězí
Husa
Jehněčí
Jelen
Kachna
Kančí
Klokan
Krocan / krůta
Králičí
Kuřecí
Kůň
Los
Losos
Mořské plody
Pstruh
Ryba
Telecí
Velbloud
Vepřové
Vnitřnosti
Zvěřina
krevety
Dospělý
Junior
Kotě
Senior
Vše
100% vyrobeno v Německu
Bez aromatických látek
Bez barviv
Bez cukru
Bez konzervačních prostředků
Bez laktózy
Bez lepku
Bez přidaného cukru
Bez přídavku aromat
Bez pšenice
Bez sóji
Bez umělých aromat
Bez umělých zvýrazňovačů chuti
Bio
Bohaté na bílkoviny
Citlivý
Kvalitní potraviny
Monoprotein
Přírodní
S omega 3 a 6 mastnými kyselinami
S vitaminem D3
S vitaminy A, D3 + E
Snížený obsah tuku
Taurin
Vitalita a vitaminy
Vysoký podíl masa
Vyvinuto ve spolupráci se zvěrolékaři
Vyvážený poměr vápníku a fosforu
bez přidané pšenice
bez přídavku obilovin
ohne Gentechnik
tierisch
Alergici
Citlivé zažívání
Dieta
Imunitní a obranný systém
Kastrován / sterilizována
Kosti a chrupavky
Kůže a srst
Ledviny
Látková výměna
Nadváha
Podporující trávení
Proti ledvinovým kamenům
Péče o zuby
Trávicí komplex
Vysoká akceptace
citlivosti
Žaludek a trávení

Citlivé zažívání

Citlivé zažívání u koček

Máte doma kočku, která má problémy s kůží, matnou srstí, opakovaně zvrací nebo má nechuť k jídlu? Příčinou může být rozvinutá fáze citlivého zažívání v důsledku potravinové intolerance nebo alergie na některé ingredience obsažené v krmivu pro kočky

Trávicí ústrojí koček je obecně velmi citlivé, takže kvalita krmení má přímý dopad na jejich celkový zdravotní stav. Pokud se tedy u vaší kočky projevují příznaky citlivého zažívání, doporučujeme se zaměřit na speciální krmivo pro kočky, které je vysoce stravitelné a neobsahuje dráždivé složky.

Speciálně formulované krmivo a granule pro kočky s citlivým zažíváním

Bohužel, mnoho lidských potravin není vhodných pro trávicí systém koček a mnohdy jim může způsobit rozsáhlé problémy se zažíváním. V první řadě se tedy ujistěte, že vaše kočka nedojídá zbytky jídla z talířů. Zkontrolujte také kočičí pamlsky, zda v nich není něco, co vaší kočce nedělá dobře.

Dalším důležitým krokem by pak měla být volba speciálně formulovaného krmiva pro kočky s gastrointestinálními problémy. Jedná se o lehce stravitelné krmivo s jedinečnou kombinací živin, které přispívají k dobrému zažívání. Potřebujete i vy pro vaší kočku speciální krmivo? Pak jste na správném místě. Máme pro vás širokou nabídku krmiva a granulí pro kočky s citlivým zažíváním

Čím se takové speciální krmivo vyznačuje?  

  • Krmivo obsahuje pouze vysoce kvalitní ingredience a méně tuků. Také by nemělo obsahovat žádná dráždivá barviva, konzervační a umělé aromatické látky, plniva a další nezdravé doplňkové složky. 
  • Naopak obsahují přísady, které zlepšují zažívání – vláknina, větší množství antioxidantů a důležitých vitamínů. Ve složení některých takových produktů najdete také probiotika nebo různé bylinky jako je například heřmánek. Všechny takové složky tedy mohou podpořit zdravé trávení a navíc pozitivně ovlivnit celkové zdraví vašeho mazlíčka.

Změna stravovacích návyků

Pokud vaše kočka trpí na citlivé zažívání, úprava jídelníčku je naprosto nezbytným krokem. Měla by dostávat krmení z vysoce kvalitních ingrediencí, které bude pohlazením pro její trávení. Pamatujte ale na to, že pokud si má vaše kočka začít zvykat na nový typ krmiva, je důležité takovou změnu provádět pomalu a opatrně. Příliš rychlé střídání potravy by mohlo naopak vyvolat různé nežádoucí účinky. 

Ideálním řešením, jak takovou změnu úspěšně provést, může být postupná kombinace běžného krmiva s tím novým. Ze začátku zkuste k původnímu krmivu přisypat granule pro kočky s citlivým zažíváním a sledujte, jak na ně vaše kočka bude reagovat. Pokud bude vše v pořádku, pokračujte postupným navyšováním při současném snižování množství původního krmiva. Pokud takový postup zvolíte, zvýšíte tím pravděpodobnost, že si vaše kočka na nové krmivo dobře zvykne a postupně se bude cítit lépe. 

U nás můžete vybírat z kočičího krmiva Brit Care, Hardys, Kattovit nebo také kočičího krmiva Animonda, MAC´s cat a dalších značek, které mají mimo jiné také produkty zaměřené na citlivé zažívání koček.